SM-finalen Göhlins Skilling 500 blir en tävling utöver det vanliga. 79 ekipage är i skrivande stund anmälda. 

För förarna väntar årets längsta rally, i form av 11 mil specialsträckor fördelat på 15 sträckor. 

I klassen Internationell 4WD ställer sig 15 förare på startlinjen. Per Gunnar ”PG” Andersson hoppas på revansch efter avåkningen i Hässleholm. Han leder tabellen före Mattias Adielsson och Jonas Åkesson. Dennis Rådström är tillbaka efter kraschen i South Swedish Rally och Tom Kristensson gör ett inhopp i serien. 

I klassen Nationella 4WD återfinns 11 startande, där Joachim Carlström från Gullabo RC har guldläge inför finalen. 

I Internationella 2WD gör preliminärt åtta förare upp om segern, där Calle Carlberg och Victor Hansen kamperar i toppen om guldet. 

Nationella 2WD har flest antalet anmälda ekipage, med inte mindre än 31 förare. Mästerskapsledaren Patrik Flodin kommer till tävlingen med en ny motor efter haveriet i Hässleholm. Han skuggas i tabellen av Emil Karlsson och Viktor Karlsson.

Göhlins Skilling 500 stoltserar med störst startfält i standard-klassen, med inte mindre än nio förare. Isak Arvidsson från Ryds MK är nära guldet, men hemmaföraren Patrik Tallåker, som var förste förare att anmäla sig till tävlingen, tänker ge Arvidsson en match på hemmaplan. 

Skillingaryds MK hälsar alla anmälda hjärtligt välkomna till årets SM-avslutning!