En licenskurs tillsammans med fadern fick hemmaföraren Johannes Josefsson från Reftele helsåld på rally. I dag kör han en Golf 3 GTI av Grupp F-typ i standardklassen, en bil som ligger Johannes extra varmt om hjärtat. 

– Det var nämligen en sådan jag hade som förstabil efter att ha tagit körkortet och den trivs jag bra i, säger Refteleföraren.

Under Göhlins Skilling 500 åker han ihop med klubbkamraten Oscar Karlsson från Skillingaryds MK.

– Det ska bli skoj då vi både skrattar och taggar till bra ihop, säger Johannes.

Han ser med stor förväntan fram emot att få köra en SM-tävling på hemmaplan.

– Det är ju superkul med en SM-tävling i hemtrakterna, då kan man ju inte låta bli utan att vara med. Förväntningarna är ju att ha en bra dag som flyter på enligt planerna. Om det blir något roligt resultat är ju alltid ett plus. Vi får väl se vad en gammal Golf kan erbjuda, avrundar Johannes.

Text: David Alin

Foto: Privat