Mitsubishi är bilmärket som dominerar klassen Nationella 4WD. Gullabos radarpar Joachim Carlström och Jörgen Norman kan bärga guldet i sin Mirage.

Osvuret är alltid bäst, men efter två deltävlingar hade ”Jocke” Carlström en ledning med 16 poäng. Överlycklig efter att ha vunnit klassen i South Swedish Rally (SSR). Premiären i Kil gav en andraplats bakom bröderna Dan och Joakim Johannesson från Dals MK, och det var Mellerudsborna som innehade silverplatsen för en månad sedan.
Därefter har SM-cirkus varit nere i Hässleholm och vänt. En tävling där allt så klart kunde ställas på ända, inte minst på sträckan Hovdala.
– Vi fick en gång i tiden frågan om vilken väg vi tyckte var fränast och då svarade jag Hovdala, säger Carlström som kört där sedan 1989.

Troligt är dock att Carlström och Johannesson ”lugnt” och metodiskt fortsätter att plocka höga poäng, och därmed når en medalj. Carlström har medaljer förut, men inget guld.
Men bakom Johannesson slåss ett koppel av före om sekunder och poäng. Inte minst överraskningen i SSR, Tomas Bergman. Hälsingeföraren har ett medfött handikapp, då vänster arm är knappt användbar. Vilket inte hindrar hans framfart. Istället var det ett turboras som knäckte honom i Kil, varpå han var tvåa i SSR efter Carlström och vann power stage. Fortsätter han så blir han medaljkandidat i sin första SM-satsning.

Text: Annemo Friberg