Skillingaryds MK:s kartläsare Nellie Karlsson ser fram emot att tävla på hemmaplan. Bild: David Alin

Kartläsaren Nellie Karlsson hoppas på en lyckad hemmatävling.
– Det är roligt när familj och vänner kan åka ut och kika, det blir extra kul då!

2022 blev ett framgångsår för kartläsaren Nellie Karlsson som tävlar för Skillingaryds Motorklubb. Inför året kontrakterades hon av Team Nybe för att lotsa teamets chaufförer till framgångar. Först åkte hon med profilen Jonas Kruse men under året ersattes Kruse av Jonas Åkesson. Det nya samarbetet gav resultat och när målflaggan passerades i finalen i Västerås stod det klart att duon hade tagit SM-guld i internationella 4WD-klassen i sprintmästerskapet. Framgångarna gav eko och inför 2023 kontrakterades Nellie för det nya storteamet GK Door Team Sweden, men säsongen har inte alls blivit som planerat, berättar kartläsaren.

– Jag har endast åkt föråkare i Lima i år med Chribbe Haglund. Livet har kommit emellan och mycket annat har behövt prioriteras nu under våren, hoppas att det kan bli lite mer rally under hösten, säger Nellie i en intervju inför hemmatävlingen Skilling 500.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Jag ser fram emot hemmatävling och få åka i skogarna hemikring. Det är roligt när familj och vänner kan åka ut och kika, det blir extra kul då! Jag ska göra ett inhopp hos Mattias Hallberg i hans 940, det var något år sedan jag åkte det sist så det ska bli väldigt roligt! 

Vad är ditt bästa minne från Skilling 500?

– Måste vara från 2019 då jag och min lillebror Oscar vann standardklassen för C-förare. Väldigt roligt minne och otroligt kul att få vinna inför familj och vänner! 

Text: David Alin