Brandrisken är extremt stor i skog och mark just nu. Bild: Pressbild

Det har väl inte undgått någon att brandrisken är extremt stor i skog och mark. Flera markägare har hört av sig till oss och varit oroliga för just detta, att det skall uppstå bränder vid oförsiktigt hanterande från oss, tävlande eller kanske frmförallt publik.

Vi vädjar till er att avstå användning av alla typer av varma eller heta föremål ute i skog och mark. Det gäller självfallet också brukande av tobaksvaror.

Vi vill be er i publiken att hålla koll på varandra. Säg till personer som ni ser agerar oförsiktigt.

Det händer också att tävlingsbilar åker av vägen. De har varma bromsar, varma motorer och extremt varma avgassystem och katalysatorer. Vi behöver även här hjälpas åt att hålla koll på bilar som står utanför vägen så att mark inte antänds av dessa. Förare och kartläsare kan ha lämnat platsen och promenerat mot start eller mål på sträckan. Då är er hjälp ovärderlig.

Skulle det uppstå brand någonstans på sträckorna så kommer vi att behöva stryka sträckan i fråga för att släppa in räddningsfordon och räddningstjänster. Då kommer ni inte kunna se tävlingsbilarna i full fart och det skulle vara tråkigt, både för er, våra markägare och oss som arrangörer.

Med vänliga hälsningar,
Skillingaryds Motorklubb