Skillingaryds MK arrangerar den 29 juni Skilling 500 för 52:a gången. Denna gång i trakterna mellan Gislaved och Tranemo. Sträckorna har använts tidigare genom åren men inte i denna kombination och riktning.
I en tid när oroliga arrangörer flitigt studera anmälningslistan för att se om tillräckligt många kommer kunde arrangörsstaben till slut andas ut och räkna in 116 ekipage.

– Mest glädjande med tanke på återväxten är att Ungdomsklassen, de förare som ännu inte har körkort, samlar hela åtta deltagare. Utan att ha full koll vågar jag utropa detta till svenskt rekord för i år, säger tävlingsledaren Mats Bergman.

Ekipagen startar från Gislaved klockan 11 på lördagen och kör tre sträckor innan service i Tranemo cirka 12.30. Efter det avslutas tävlingen med en sträcka på hela 17 kilometer.

Tävlingen ingår i Smålands och Västras distriktsserier och det är också dessa distrikt som bidrar med flest startande. 53 från Småland och 33 från Västra. Kan vi våga hoppas på att DM för Småland nu äntligen fått det intresse serien förtjänar. Eftersom tävlingen också ingår i Sydsvenska Mästerskapet kompletteras startfältet med ett gäng från Skåne och Blekinge.

Mats Bergman avslutar:
– Vi hoppas på en olycksfri dag med spännande kamper i alla klasser och gärna framgångar för våra åtta hemmaekipage.

Skillingaryds MK:s tävlande, både förare och kartläsare, i årets Skilling 500 är: David Lindström, Christopher Zeijlon, Christofer Svensson, Stefan Josefsson, Gerth Andersson, Frida Axelsson, Keith Wennberg, Jane Wennberg, Johan Pettersson, Per-Ola Pettersson, Vincent Johansson, Karl Stark, Johan Gustafsson, Wilmer Lennartsson, Marcus Kjellkvist och Inge Petersson. Bland föråkarna, som är tävlingens funktionärer, ses John Oscarsson och Dennis Oscarsson.
Ett 70-tal funktionärer jobbar under dagen där ett 40-tal kommer från Skillingaryds MK.