Håll utkik efter Tommy Carlströms fräcka Toyota Starlet som begår säsongspremiär i Skilling 500. Bild: David Alin

En del rallybilar är häftigare än andra, så är det bara. I Skilling 500 begår Bodenföraren Tommy Carlström säsongsdebut bakom ratten på en Toyota Starlet i Grupp HB-skrud. – Målet är full SM-satsning 2024, säger föraren inför Skilling 500.

Bodenföraren Tommy Carlström inledde karriären inom motorsport när han som tioåring började med karting. Gokarten byttes så småningom mot rallycross och isracing och till de främsta meriterna hör fem raka SM-guld inom isracing 2015 till 2019. Under de här åren började en tanke om att satsa på rally att växa fram hos Bodenföraren. När de nya grupp H-reglerna infördes slog Carlström slag i saken och under 2021 satte han i gång ett drömprojekt: att bygga en Toyota Starlet med 16-ventilersmotor för rallyskogen. Med 217 hästkrafter under huven i en bil som väger 880 kilo så har Bodenföraren skapat ett vasst och uppseendeväckande ekipage. Den syntes under SM-veckan i Piteå 2022 och har rullat ett par småtävlingar i Norrbotten, men Skilling 500 blir den första tävlingen för året för Bodenföraren Carlström, som har sin broder Mikael Christoffersson i kartläsarstolen.

– Har väntat på lite delar till bilen och vi har ej haft några tävlingar ännu uppe i norr tyvärr. Jag och min bror är ju ganska nya i rallysvängen så de enda förväntningarna vi har är att få en fantastiskt rolig helg och kanske lyckas få till någon bra sträcktid. Vi siktar på full SM-säsong 2024 så vi samlar på oss erfarenhet. Vi har endast kört en handfull rallytävlingar i norr/Västerbotten, men vi ser väldigt mycket fram emot det hela. Det ska verkligen bli kul att komma ner på en stor tävling, säger Tommy Carlström inför Skilling 500.

Text: David Alin