Tävlingsledaren Mats Bergman och banchefen Leif Samuelsson ser fram SM-rallyt Skilling 500. Bild: Sara Mejving

SM-rallyt Skilling 500 2023 genomförs med stöd av de kommuner som berörs av tävlingen: Vaggeryds, Gnosjö och Värnamo kommun.

– Vi är mycket tacksamma för att kommunerna bidrar till tävlingen, det gör att vi får en större ekonomisk trygghet. Det hade varit svårt att ta på sig ett så stort arrangemang utan deras stöd, säger tävlingsledaren Mats Bergman.

Skilling 500 ingår, förutom i SM, också i det nordiska mästerskapet och lockar förhoppningsvis tävlande från Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Serien är öppen för sex olika tävlingsklasser och tävlingen i Skillingaryd blir den andra tävlingen i mästerskapet.

– Vi är väldigt glada över att Skilling 500 är den svenska deltävlingen i det nordiska mästerskapet, säger Mats Bergman. 

Text: David Alin