Kartläsaren Carl Eriksson hoppas på nya framgångar på hemmavägarna. Bild: Frida Lindström/JCRallypics

Med gott självförtroende siktar Carl Eriksson på att lotsa Melvin Bengtsson till en pallplats i Skillingaryd.

Trots problem med leveranser av delar har Carl Eriksson tillsammans med föraren Melvin Bengtsson från Kullings MK inlett SM-säsongen 2023 på ett bra sätt. I april månad lotsade kartläsaren, som tävlar för arrangörsklubben Skillingaryds MK, fram Melvin till en imponerande fjärdeplats i den stora 2WD-klassen i Sprint-SM i Laholm. Stärkta av framgångarna i Halland har duon fortsatt att leverera framgångar. I South Swedish Rally ställde de upp som ett av sex ekipage i klassen internationella 2WD. De gick till nattvila som ledare och blev inblandade i en sekundstrid. Trots seger på sistasträckan blev det en andraplats totalt, endast 4,6 sekunder efter Isak Reiersen och Lukas Karlsson.  Efter den andra deltävlingen i Rally-SM finns Carl och Melvin på en fjärdeplats i SM-tabellen för internationella 2WD. Stärkta av segern på sistasträckan gör de sig redo för årets tredje deltävling i SM-serien, Skilling 500. Vi tog pulsen på kartläsaren som hoppas på fortsatta framgångar på hemmaplan.

Vad har du för förväntningar inför tävlingen?

– Det var en väldigt bra tävling förra gången det var SM så förväntningarna är väl att det blir en lika fin tävling, eller ännu bättre. Vad gäller resultatet för tävlingen hade det naturligtvis varit roligt att följa upp andraplatsen i SSR med ytterligare en pallplats, men det är en lång tävling och snabba förare i klassen så inget är klart förrän man är i mål.

Du har åkt Skilling 500 sju gånger tidigare med flera olika förare. Vad är ditt bästa minne från tävlingen?

– Oj, bra fråga! Det finns många, dels som tävlande men även som publik när jag var liten och var ute och kollade på tävlingen med pappa. Det bästa kan nog ändå ha varit 2007 då jag som 12-åring fick åka med som slutbil när pappa precis hade skaffat en rallybil igen. Man behövde ingen licens för att åka med som kartläsare i slutbilen. Då gick tävlingen i november och det var snö, minusgrader och glashalt. Något vi får hoppas att vi slipper under 2023 års upplaga av tävlingen.

Text: David Alin