David ”Plombo” Lindström och ”Pärlan” står redo att visa upp sig inför hemmapubliken. Bild: Joel Carlsson/JCRallypics

Skillingarydsföraren David Lindström ser fram emot att visa upp sig för hemmapubliken.
– Målet är att komma i mål på den övre halvan i klassen, säger han inför den stundande SM-tävlingen.

Under 2022 tävlade Skillingaryds MK:s David ”Plombo” Lindström och kartläsaren Jessica Svensson flitigt med sin Volvo 940, även kallad ”Pärlan”. Bland framgångarna syntes en totalseger i Bilsport Rallycups klass 8 samt en sjunde plats i Rally-SM Grussprint. Under vintern har bilen fått en ordentlig genomgång, både kaross-, motor- och fjädringsmässigt, och Plombo och Pärlan står redo att visa upp sig inför hemmapubliken i Skillingaryd.

– Tanken var från början att jag skulle tävla med en codriver från Ukraina, men hon har dessvärre fått förhinder. Som tur är kan Fredrik Adolfsson ställa upp. Vi brukar vara största klassen och målet är att komma i mål på övre halvan av antalet startande i klassen. Servicepersonalen kommer från Gotland i år, säger Plombo.

Hur har säsongen gått hittills?

– Min ordinarie kartläsare har varit sjuk och arbetsbelastning på firman hemma har varit extremt mycket så det har varit ovanligt lite tävling denna våren. I första grustävlingen fick jag ett stenskott så Pärlan har varit hos plåtdoktorn en månad. Men nu är hon inte så skrynklig…

Vad är ditt bästa minne från Skilling 500?      

– Mitt bästa minne från Skilling 500 är totalseger 2007. Då gick tävlingen i snö med sommardäck.

Text: David Alin