Profilen Jonas Kruse blickar tillbaka mot framgångarna i förra Skilling 500. Bild: Joel Carlsson/JCRallypics

Iklädd rollen som teamchef i GK Door Team Sweden ser profilen Jonas Kruse fram emot SM-rallyt Skilling 500.
– Vi jobbar konstant för att hitta de små detaljerna och utveckla oss, säger han inför tävlingen.

Tvåfaldig svensk rallymästare, norsk rallymästare 2002 och många år som kommentator i SVT:s sändningar. Värmlandssonen Jonas Kruse är en stor profil inom svensk rallysport. I sin nyblivna roll som teamchef i GK Door Team Sweden, Sveriges största rallyteam, lotsar han några av landets främsta rallyförare till framgångar. Inför Skilling 500 tog vi tempen på teamchefen.

Hur har säsongen gått hittills för teamet?

– Jag tycker att vi har fått en bra start. Patrik Flodin är i delad SM-ledning. Vi jobbar konstant tillsammans för att hitta de små detaljerna och utveckla oss. Unge landslagsföraren Patrik Hallberg har levererat över förväntan: med en smart och mogen körning utmanar han redan alla i den tvåhjulsdrivna klassen. Lars Stugemo och Christer Hedlund jobbar båda mot sina egna mål och vill utvecklas hela tiden, vilket inspirerar hela teamet att tillsammans hjälpa dem uppnå målen.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Tävlingen har fina utmanande, varierade vägar som kräver bra noter, smarthet men samtidigt att man vågar…

Vad är ditt bästa minne från Skilling 500?

– Min körning där för två år sedan i en Corolla med Maja Bengtsson. Vi fick äntligen visa vad vi kunde och var länge med i toppen av den tvåhjulsdrivna klassen, vilket kändes riktigt bra!

Gubben kan än…

Text: David Alin