Patrik Flodin jagar första segern i återkomsten till kungaklassen internationella 4WD. Bild: Joel Carlsson/JCRallypics

Från mästare i trotjänare till full SM-satsning i nybildat storteam. Patrik Flodin växlar upp och har siktet inställt på framgångar i Skillingaryd. – Det är tufft motstånd i klassen så det är bara att gnugga nävarna och kötta på!

Patrik Flodin blev tillsammans med kartläsaren Göran Bergsten svensk mästare i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen 2022 med sin röda Volvo Grupp H-bil. Men i år har duon växlat upp till den högsta klassen. Det nybildade rallyteamet GK Door Team Sweden har gett dem chansen att ratta en av teamets R5-bilar, en Volkswagen Polo GTI, i klassen internationella 4WD under hela Rally-SM 2023. Senast de körde en R5-bil var 2019 och då knep de SM-guldet före Johan Kristoffersson. Duons tidigare erfarenheter har visat sig behjälpliga i början av säsongen. De tog andraplatsen i SM-premiären i Lima, men en ödesdiger punktering på förstasträckan kostade duon segerchansen i South Swedish Rally. Tack vare en stark körning knep de fjärdeplatsen i tävlingen och tog över ledningen i SM-tabellen inför Skilling 500.

– Säsongen har sett helt okej ut, Jag jobbar hela tiden med att bli bästa kompis med bilen, Vi gör framsteg så förhoppningsvis hittar vi farten för att kunna utmana om segern snart. Det kommer säkerligen bli lika tufft som i SSR.

Vad har du för förväntningar inför tävlingen?

– Det är tufft motstånd i klassen så det är bara att gnugga nävarna och kötta på! 

Vad är ditt bästa minne från Skilling 500?

– Jag har tyvärr inga bra minnen från den tävlingen. Jag har bara kört där en gång tidigare och fick då bryta efter att kört sönder bakaxeln.  

Text: David Alin