Haningeföraren Kalle Gustafsson laddar för debuten i Skilling 500. Bild: Joel Carlsson/JCRallypics

Haningeföraren Kalle Gustafsson blev femma i SSR. Nu hoppas han ta med sig farten från den förra deltävlingen in i Skilling 500.

Kalle Gustafsson inledde som många andra sin rallykarriär inom ungdomsrally. Han körde i klassen fram till och med början av 2019 innan han växlade över till 2WD C-klassen där han körde en Skoda Fabia R2. Den tvåhjulsdrivna Skodan byttes mot en fyrhjulsdriven Ford Fiesta R5 som han rattade till stora framgångar 2021 och 2022. I år är det en Ford Fiesta Rally2 och en full satsning i internationella 4WD som gäller för Haningeföraren. I South Swedish Rally kammade han hem femte plats, dryga minuten bakom PG Andersson. Nu vänds blickarna mot Skillingaryd och Skilling 500.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Mina förväntningar på tävlingen är att det kommer vara väldigt fina vägar med otroligt tufft motstånd i klassen. Mina förväntningar på mig själv är att fortsätta bygga vidare på tempot som vi hade med oss i slutet av förra SM.-deltävlingen.

Har du kört i Skillingaryd innan?  

– Nej jag har inte kört i Skillingaryd innan, dock var vi på plats förra gången det kördes SM här som åskådare och då såg vägarna väldigt fina och utmanande ut.

Hur har säsongen gått hittills?

– Vår säsong har varit lite för kort tyvärr. Vi sålde vår förra bil i början av året så vi hann inte köpa in någon ny förrän vintersäsongen tagit slut. När vi väl var i gång så har det gått väldigt bra för oss och vi har tagit stora steg i vårt tempo jämfört med vad vi hade i den gamla bilen. Bilen har också fungerat felfritt, vilket känns otroligt skönt då det alltid är flera frågetecken vid bilbyte.  

Text: David Alin