Mattias Adielsson siktar på seger i trimmat 2WD i Skilling 500. Bild: Frida Lindström/JCRallypics

Från Ford Fiesta R5 till nybyggd Toyota Corolla. Mattias Adielsson går för seger i Skilling 500 i trimmat 2WD.
– Skall vi ta ett guld i år måste vi börja vinna, säger göteborgaren.

Efter ett maxat rallyår 2022 som resulterade i bland annat två SM-medaljer, fabriksstyrning i Rally Sweden och en spännande totalseger i SM-deltävlingen Nattkröken blir det 2023 en ny satsning för Mattias Adielsson. Den blålackerade fyrhjulsdrivna Ford Fiesta R5:an är utbytt mot en nybyggd, tvåhjulsdriven Toyota Corolla i gula kulör. Men även om bilen är ny, bokstavligt talat, så är målsättningen i topp som vanligt. I högerstolen sitter Bosse Holmstrand, som 2014 lotsade fram Mattias till ett SM-guld.

– Farten har funnits där vilket vi är glada över och två vinster i tävlingar utanför SM-serien har byggt upp ett bra självförtroende för kommande race. Vi hade bra fart i hela SSR så det tar vi med oss nu, säger Mattias Adielsson inför den stundande Skilling 500.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Vi har haft en klar bild vad vi vill med årets mästerskap och bilbyte och det är ett SM-guld. Vi ligger nu trea med 10 poäng efter ledning så för oss är det bara seger som räknas. Skall vi ta ett guld i år måste vi börja vinna. Vi var nära i SSR men tekniska bekymmer satte käppar i hjulet för en eventuell seger. Klassen är stenhård med många duktiga som slåss om det.

Vad är ditt bästa minne från Skilling 500?

– Att vi blev tvåa där totalt 2021 med Andreas och Forden vi åkte i.

Text: David Alin