Talangen Isak Reiersen hoppas på fortsatta framgångar i Skilling 500. Bild: Joel Carlsson/JCRallypics

Stärkt av framgången i SSR tar Isak Reiersen sikte mot Skilling 500. – Målet är såklart vinst i klassen, men även en hög placering i totalen bland 2WD-bilarna, säger talangen inför tävlingen.

Den 19-årige talangen Isak Reiersen har ett gediget motorsports-CV. 2021 vann han guld i RallyX Crosscar och har även vunnit flera SM-guld inom crosskart. 2020-2021 tävlade Reiersen i ungdomsrally och vann där sju av åtta tävlingar. 2022 gjorde Isak ett bejublat inhopp i Rally Sweden där han tillsammans med kartläsaren Johan Johansson vann 2WD-klassen och tog 22:a plats av totalt 44 startande. Inför 2023 tog Reiersen beslutet att satsa helt och hållet på rally. Tillsammans med JC Raceteknik kör Isak och hans co-driver Lucas Karlsson svenska och norska mästerskapen i rally i en Ford Fiesta Rally4 byggd av M-Sport. Vi fick möjlighet att ställa tre snabba frågor till talangen inför Skilling 500.

Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Mina förväntningar är att fortsätta med det stabila grundtempo vi byggt upp genom året, samt fortsätta utveckla noter med mera. Målet är såklart vinst i klassen, men även en hög placering i totalen bland 2WD-bilarna efter vinsten i SSR.

Har du kört i Skillingaryd innan?  

– Jag vill minnas att jag har kört crosskart där runt 2011/2012, men något rally har det inte blivit.

Hur har säsongen gått hittills?

– Den har gått bra. Utvecklingen går framåt och den kombinerade körningen i både det norska och svenska mästerskapet har gett resultat. Höjdpunkten var nu, den senaste SM-tävlingen i SSR med klassvinsten och snabbaste 2WD, men även powerstage-vinsten i Numedalsrallyt på den legendariska Smådøla-sträckan.

Text: David Alin