Bild: JCRallypics

I helgen intar den svenska rallyeliten Vaggeryds kommun för årets SM-rally Skilling 500.

83 ekipage jagar åtråvärda SM-poäng på de totalt elva mil långa specialsträckorna på klassiska smålandsvägar. För att säkerställa ett så bra evenemang som möjligt kommer här lite information från arrangören Skillingaryds Motorklubb.

Invigning

Rallyt invigs på fredag kväll klockan 18 utanför Skillingehus vid torget i Skillingaryd, där kommunalråden Gert Jonsson och Kristine Hästmark, Vaggeryd respektive Gnosjö kommun, inviger och Hasse Petersson från P4 Jönköping har hand om speakeruppdraget.

Serviceuppehåll

Efter de två första sträckorna på fredagen är det ett uppehåll vid Beijer Byggmarknad och Happy Homes Vaggeryd på Hammarvägen i Vaggeryd, där de som inte har möjlighet att ta sig ut i skogen kan se ekipagen på nära håll. Intresserade har även möjlighet att under lördag vid lunchtid kika lite närmare på ekipagen i samband med ett uppehåll på serviceplatsen i Klevshult.

Målgång

Vid klockan 18 på lördag kväll sker slutmål med prisutdelning på Tures Torg i Klevshult.

Här får ni även lite tips från oss inför tävlingen:

Programförsäljning

Programbladet, som innehåller all information ni behöver, finns till försäljning från och med i morgon, torsdagen den 15 juni klockan 10.00. Tider för försäljning kan komma att uppdateras. Priset blir 150 kronor, enbart Swish-betalning. Kontant försäljning förekommer mot jämna pengar och vi uppdaterar er med informationen efter utkörning av program. Inget av försäljningsställena tar kortbetalning.

Programmet kommer att finnas tillgängligt att köpa på följande ställen:

Gislaved: Preem

Gnosjö: Ica i förbutiken och Göhlins

Hyltena: Circle K

Klevshult:  OKQ8

Skillingaryd: Hemköp i förbutiken

Vaggeryd: Ica i förbutiken och på Preem

Vrigstad: Circle K

Värnamo: OKQ8 Halmstadsvägen

Rallyradion

Hela Skilling 500 sänds live i rallyradion tillsammans med Rally Live. Sändningarna startar på fredag eftermiddag och håller på till målgång på lördag. Den avslutande powerstagen sänds i TV också. Se och hör sändningarna från tävlingen på följande länk: https://rallysm.streamify.io/

Fotnot: Det kostar 99 kronor att lyssna på sändningen.

Skärpt eldningsförbud

Från och med tisdag den 13 juni kl. 12.00 gäller skärpt eldningsförbud i hela Jönköpings län. Det innebär att all form av eldning och grillning i skog och mark är förbjuden, så var uppmärksamma och försiktiga!

Mer information om tävlingen hittar du här på vår hemsida och på Skillingaryds Motorklubbs Facebook-sida och Instagramkonto.

Övrigt

Det blir ökad trafik under helgen på genomfartsgator i Skillingaryd och Vaggeryd. I Vaggeryd också på Bondstorpsvägen på fredagskvällen.

Hoppas vi ses i helgen!

Med vänliga hälsningar,

Skillingaryds Motorklubb