Talangen Elliot Sjögren bytte asfalt mot grus. Nu leder han standardklassen inför Skilling 500. Bild: Frida Lindström/JCRallypics

Efter stark åkning i SSR leder Elliot Sjögren standardklassen inför Skilling 500. Med en seger i bagaget ser han fram emot fortsatta framgångar.

19-årige Elliot Sjögren är en av landets mest talangfulla rallyförare. Redan som sjuåring inledde Mantorpsföraren sin karriär inom motorsporten när han började tävla i gokart. Till en början låg fokus på banracing och 2018 kom den främsta meriten när han blott 14 år gammal blev mästare i Renault Junior Cup och vann totalsegern i SSK-serien. Efter framgångarna på racingbanorna byttes asfalt mot grus. 2021 började han tävla i ungdomsrally i en Volvo 940 Grupp F-bil tillsammans med pappa Nicklas som kartläsare. I mitten av 2022 började Elliot köra tillsammans med kartläsaren Dennis Norén. Duon blixtrade till och tog tre raka segrar. I år satsar duon på en full säsong i standardklassen i Rally-SM.

– Det började i Lima som var första gången med isdäck. Tävlingen flöt på bra och det blev en fjärdeplats. SSR gick riktigt bra och det blev seger i klassen. Innan Skilling 500 leder jag och Dennis standardklassen, säger en glad Elliot Sjögren när vi får en intervju inför årets tredje SM-deltävling.

– Jag har inte kört där innan så jag ser fram emot vad de (Skilling 500) har att erbjuda.

Vad har du för förväntningar inför tävlingen?

–  Jag har hört att det ska vara fina sträckor och vi ska försöka få till ett så bra resultat som möjligt och bra poäng.

Text: David Alin